28.02.2024

1. Dönem Aşere-Takrîb İcazet Merasimi Düzenlendi

Ankara Dini Yüksek İhtisas Mezkezimizce 22.11.2021 - 20.02.2024 tarihleri arasında düzenlenen Aşere-Takrib kursundan mezun olan toplam 21 imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi için "Aşere-Takrîb İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

İcazet merasimine Reîsü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman KAAN, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani TURAN, Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa SARICAOĞLU, Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şevki Çelebi, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR, Daire Başkanları, Müşavirler, Eğitim Görevlileri, İlçe Müftüleri, misafir Kurra Hafızlar ve icazet alan hocalarımızın aileleri katılım sağladı.

Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde icra edilen icazet merasiminin açılış konuşması Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa SARICAOĞLU tarafından yapıldı. Akabinde Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan ÇINAR tarafından selamlama konuşması yapıldı. Daha sonrasında Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman KAAN tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapılıp icazet merasimine geçildi.

Kursiyerlerimize icazetleri Reîsü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN’ın riyasetinde, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Salih AKYÜZ ve Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Davut BİLGİN tarafından verildi. İcazet merasiminde misafir Kurra Hafızlar tarafından da Kur’an ziyafeti gerçekleştirildi.