08.01.2024

Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde 1.Dönem Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitim Programı Mezuniyet Programı gerçekleştirildi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda yapılan mezuniyet törenine, Diyanet Akademisi Başkanı Doç Dr. Enver Osman KAAN, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Medet COŞKUN, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Diyanet Akademisi Eğitim Programları ve Koordinasyon Daire Başkan Mahmut ŞAHİN, Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Müdürü Şevki ÇELEBİ, Ankara İl Müftü Vekili Abdulhalim ACAR, Altındağ Müftüsü Orhan ÖRNEK, eğitim görevlileri, aday din görevlileri ve aileleri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sarıcaoğlu’nun protokol ekibini ve programa katılan misafirleri selamlama konuşmasının ardından Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi mezun olan kursiyerlerimizi tebrik ederek yeni görevlerinde sadece Allah rızasını gözeterek çalışmalarını diledi. Eğitim görevlilerinden Murat Canpolat sona gelinen eğitim sürecinin kazanımlarının unutulmaması gerektiğini belirten konuşmasının ardından Diyanet Akademisi Başkanı Doç Dr. Enver Osman Kaan son eğitim dersi kapsamında aday din görevlilerine görevleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlarda hatırlatmalarda bulunarak yeni görevlerinde özverili çalışmalarda bulunmaları noktasında nasihatlerini dile getirdi. Aday Din Görevlileri Musiki Korosunun icra ettiği ilahi dinletisinden sonra Din işleri Yüksek Kurul Üyesi Dr. Medet Coşkun tarafından dua yapıldı.

Mezun olan kursiyerlere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.