31.01.2020

Fatih ALTAY

ÖZGEÇMİŞ

1986 Yılında Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde dünyaya geldi. 1997 Yılında Eldelek Köyü İlkokulunu bitirdi. 1997-2000 yılları arasında DİB Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Erkek Yatılı Kur’an Kursunda hafızlığını ikmal etti. 2000-2003 Yıllarında Peçenek İlköğretim okulunda orta bölümü tamamladı. 2006 yılında Çamlıdere İmam Hatip Lisesini birincilikle bitirdi. Aynı yıl Kahramanmaraş Sütçü İmam İlahiyat Fakültesini Kazandı. 2007 Yılında Kırıkkale/Çelebi/ Çiftevi Köyüne imam hatip olarak atanmasından dolayı eğitime ara verdi. 2009 Yılında tekrar üniversite sınavına girerek Ankara İlahiyat Fakültesi Yaygın Din Öğretimi Ve Uygulamaları Bölümünü kazandı ve 2013 Yılında mezun oldu. 2013 Yılı DİB Tashih-i Huruf Kursunu başarı ile tamamladı. Dini Mûsikîye olan merakından dolayı Din Görevlisi olarak atandıktan sonra nota, enstrüman ve makam öğrenmeye başladı. 2014-2015 DİB Dini Musiki Kursunu bitirdi ve aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Mûsikîsi Korosuna girdi (Halen devam ediyor).

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı, Türk Din Mûsikîsi Bilim Dalında 2019 yılında “Hafız Yahya Soyyiğit’in Hayatı, Eserleri Ve Mûsikî Anlayışı” isimli tez çalışması ile yüksek lisansını tamamladı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Türk Din Mûsikîsi Anasanat Dalında Doktora programına devam etmektedir. Sırasıyla Ankara Gazi Mahallesi Merkez Camii, Hazine Bakanlığı Mescidi ve en son Ankara Vilayet Camiinde Uzman İmam hatip olarak görev yaptı. 30.05.2022 tarihinde Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Dini Mûsikî Öğretmeni olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Eğitim Görevliliğine Geçiş sınavını kazanan Fatih Altay, 06.02.2023 tarihinden itibaren Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğündeki vazifesine Eğitim Görevlisi olarak devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olup orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.