10.02.2020

Davut BİLGİN

ÖZGEÇMİŞ

1987 yılında Rize’de doğdu. 1997-2000 yılları arasında  Rize merkez Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursunda hafızlığını tamamladı. 2005 yılında Rize Merkez Anadolu İmam hatip lisesinden mezun oldu. 2008 yılında Rize’nin Pazar ilçesinde başlamış olduğu imam hatiplik görevini sırasıyla Artvin/Arhavi, Rize/ İlahiyat Fakültesi Camii ve Rize Şeyh Camiinde devam etti.  2015 yılında. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. 2017 yılında aynı üniversitede  kıraat alanında başlamış olduğu yüksek lisans çalışması tez aşamasında devam etmektedir. Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Aşere Takrip Tayyibe kursundan 2020 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ankara/Pursaklar Ehlibeyt Kur’an Kursunda Kur’an-ı Kerim Öğretmeni olarak atandı. 2021 Ocak ayında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğüne Kur'an-ı Kerim öğretmeni olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Eğitim Görevliliğine Geçiş sınavını kazanan Davut Bilgin, 06.02.2023 tarihinden itibaren Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğündeki vazifesine Eğitim Görevlisi olarak devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babası olup Arapça bilmektedir.