17.02.2020

İsrafil GÖK

İSRAFİL GÖK

ÖZGEÇMİŞ

1973 yılında Aksaray’da doğdu. İlkokulu Aksaray’da okudu. İstanbul Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursunda  hafızlığını bitirdi. Hafızlık sonrasında özel hocalardan Arapça  okudu. Hattat Ali Selçuk ERKURT Hoca’dan Nesih-Sülüs yazılarından icazet aldı. 1990 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy İmam Hatip Lisesi’nden, 1998 yılında İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Halen Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir Anabilim Dalında Doktora aşamasında akademik çalışmalarına devam etmektedir.

1992 yılında Aksaray’da imam hatip olarak göreve başladı. 2002 yılına kadar imam hatiplik ve Kur’an kursu öğreticiliği görevlerinde bulundu. 2002 yılında Gaziantep İl Müftülüğüne murakıp olarak atandı. 2004 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezinde 15. dönem kursiyer olarak başladığı ihtisas eğitimini 2007 yılında tamamlayarak Ankara’nın Polatlı ilçesine murakıp olarak atandı. Kars’ın Akyaka ve sonrasında Bartın’ın Ulus İlçelerinde İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. 2014 tarihi itibariyle ilçe müftülüğü görevinden ayrılıp Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezine,  ardından da 04.09.2018 tarihinde Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezine eğitim görevlisi olarak  naklen atanmıştır.

Halen bu görevine devam eden İsrafil GÖK, Arapça ve İngilizce bilmekte olup  evli ve üç çocuk babasıdır.